Vrouwen

Ook voor u dames kan Texel "een dagje uit" worden terwijl uw man schapen en lammeren gaat bekijken of kopen bij de texelse schapenfokkers.

Trek gewoon een spijkerbroek en trui aan en ga lekker op een tandem of fiets ons eiland bekijken. Deze manier brengt u dichterbij de natuur, u geniet van de rust en de landelijke gezelligheid.

Hoe en waarheen?
Om te beginnen kunt u gelijk bij de boot een fiets of tandem huren bij Fietsverhuur Veerhaven Texel. Laat alle beslommeringen wegwaaien en neem vervolgens het fietspad naar Den Burg. Een kopje koffie met eigen gemaakte appeltaart staat al klaar bij "De Burgwal 37". Daarna gaat u verder in de richting van Oudeschild. Onderweg komt u langs "De Bewaarplaats". Even verder op de weg naar Oudeschild komt u "De Pluktuin" tegen. Hier plukt u zelf heerlijk fruit en prachtige bloemen. Als u bent bijgekomen van dit mooie stukje Texel, gaat u richting de Koog waar u de zeehondjes van "Ecomare" kunt bewonderen, of richting den Hoorn via het bos en de duinen naar "Paal 9" om langs het strand te wandelen en daarna iets te eten of drinken. Tip: kijk ook eens op www.texeltip.nl.

Maar dan wordt het toch echt tijd om de fietsen weer terug te brengen, dus richting boot. Zie daar, de mannen komen er ook weer aan en precies op tijd! En zo als altijd, gaat u dan samen weer moe, maar met heel veel leuke indrukken rijker naar huis.

Veel plezier op ons mooie eiland en de hartelijke groeten van alle vrouwen van de Texelse schapenfokkers.
Fietsen op Texel?

Een dagje Texel? Fiets er eens uit! Texel per fiets ontdekken, een uitstekend idee. U vindt op Texel meer dan 135 km fietspad. Ons fietsverhuurbedrijf bevindt zich op het veerhaventerrein op Texel. Huur een fiets waar de boot aankomt.De Burgwal 37

Burgwal 37, de ontmoetingsplek bij uitstek. U vindt ons in Den Burg (centrum) tegenover het postkantoor.De Zelfpluktuin

Wat kunt u plukken in de zelfpluktuin?

Zachtfruit: aardbeien, rode bessen, bramen, frambozen, blauwe bessen, kruisbessen.

Bloemen: meer dan honderd soorten zomerbloemen om kleurige boeketten samen te stellen of om te drogen voor de mooiste droogboeketten.

Wij telen natuurprodukten en daarom zult u begrijpen dat het aanbod van deze produkten varieert met de tijd. Niet alles bloeit op hetzelfde tijdstip en niet alles is tegelijkertijd rijp.

U bent welkom vanaf half mei (als de eerste aarbeien rood zijn) tot eind september. Maandag t/m zaterdag van 9.30 uur tot 17.30 uur.

Willen & Trudy Boersen
Middellandseweg 4
Tussen Den Burg en Oudeschild
http://www.zelfpluktuin.info
Ecomare

In EcoMare is ieder jaar een aantal tijdelijke exposities te zien. Daarom is een bezoek aan het centrum nooit hetzelfde! Ook besteed EcoMare aandacht aan actuele onderwerpen op het gebied van natuur en milieu, exel, het waddengebied en de Noordzee.

http://www.ecomare.nl

Paal 9

Standpaviljoen Paal 9
Hoornderslag 8
1797 RT Den Hoorn
Tel: 0222 - 319309 / 319342

biedt u:
  • prima maaltijden en lekkere drankjes voor een redelijke prijs
  • een groot beschut zonneterras en parkeerplaats voor de deur
  • verhuur van strandhuisjes en strandartikelen in de zomer
    Paal 9 is alle dagen vanaf 9.30 uur geopend (maart - november) en in de periode van november - maart alle weekenden en vakanties.
  • http://www.paal-9.nl